Bedrijven

Gelukkige werknemers presteren beter 

Bevrijd je volle potentieel door je mentale veerkracht te versterken


Als manager wil je het volle potentieel van je teamleden kunnen benutten. Als ervaren leidinggevende kan je zelf hun talenten naar boven halen. Maar soms stagneert dit ontwikkelingsproces onder invloed van persoonlijke issues. Het kan gaan om persoonlijke vaardigheden (soft skills) of om moeilijkheden binnen de privé-sfeer. Je weet dat er een probleem is maar je kan en wil dergelijk persoonlijke dingen niet met je medewerker(s) bespreken.


Je kent vast wel 1 of meerdere medewerkers met volgend wederkerend gedrag : piekeren, klagen, overdreven perfectionistisch, moeilijk of slecht communiceren, conflictgevoelig, timide, slechte non-verbale communicatie, stressgevoelig (burnout), een lage frustratietolerant, onvoldoende veerkracht, … Of jouw teamlid die door problemen in de privésfeer (relatie- of gezondheidsproblemen, opvoedingsvragen, middelenafhankelijkheid, financiële moeilijkheden, enz.) op dit moment niet zijn/haar volle potentieel benut.

Vele aspecten van ons functioneren kennen hun oorsprong in onze opvoeding, levensgeschiedenis en persoonlijkheid. Ze bepalen onze denkpatronen, emotieregulatie en gedrag. Er is soms een diepere zoektocht nodig om in dit functioneren verandering te kunnen brengen.
Het wegnemen van deze 'persoonlijke knelpunten' zorgt in vele gevallen voor een hefboom op de prestaties van je medewerkers.


Door als klinisch psycholoog en gedragstherapeut in een vertrouwensrelatie discreet als 'coach' op te treden, kan in dit functioneren meestal op korte termijn resultaat worden geboekt. 

Wil je weten hoe dit werkt ? Neem vrijblijvend contact op en stel je vraag.


Gelukkige werknemers presteren beter