Assertief jezelf durven zijn

Met meer zelfvertrouwen de ander tegemoet

Soms durven we onze mening niet zeggen, of weten we niet hoe we dat best doen. We geraken in de knoop met onze gevoelens als we weer eens ‘toegeven’. Personen die vaak te veel rekening houden met de ander en te weinig met zichzelf hebben meer risico op het ontwikkelen van diverse problemen.


In dit psychotherapeutisch programma oefen je verschillende technieken om beter op te komen voor jezelf en de ander met meer zelfvertrouwen tegemoet te gaan. Je leert hoe je met moeilijke mensen kan omgaan. We zoeken uit waarom je soms subassertief, verlegen of net agressief reageert en hoe je in je dagelijks leven hierin verandering kan brengen. In dit programma leer je uiteenlopende technieken vanuit verschillende theorieën over sociale vaardigheden. Deze technieken hebben in het verleden meermaals hun effectiviteit bewezen.

Praktisch :

Je schrijft in voor 8 bijeenkomsten in groep en bent bereid om tussendoor thuisopdrachten uit te voeren.

Voor de aanvang van het programma gaan we tijdens een intakegesprek na of dit programma voor jou op dit moment de meest geschikte aanpak is.

Na het programma kan je desgewenst in een individueel gesprek je vorderingen, vragen of problemen verder bespreken 


Wanneer :

De reeks gaat van start zodra er voldoende inschrijvingen zijn. Indien je interesse hebt in deze groep, meld je dan vrijblijvend aan via onderstaande link. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Prijs :

319 euro (cursusboek en werkboek inbegrepen) voor het groepsprogramma

Individuele gesprekken zoals intake en evaluatiegesprek kosten 65 euro